Back to Top

Algemene informatie

 
 

E.W.K.C. & P.V., de Eerste Westfriese Konijnenfokkers Club en Pluimveehouders Vereniging, is opgericht op 12 januari 1935 te Berkhout en bestaat dus ruim 80 jaar.

De verenging bestaat uit fokkende en niet fokkende (ondersteunende) leden, voornamelijk woonachtig in de regio Oostelijk West-Friesland.

Door het organiseren van vergaderingen en tentoonstellingen brengt de vereniging leden, fokkers en liefhebbers van kleindieren bijeen en stimuleert en ondersteunt zij hen zo bij het uitoefenen van hun liefhebberij.

De vereniging richt zich daarbij op de volgende diergroepen: konijnen, cavia's, Serama's, (dwerg)hoenders, watervogels en sierduiven.

Er wordt in principe 2 keer per jaar een vergadering belegd. Een jaarvergadering in het voorjaar, waarbij het bestuur o.a. verantwoording aflegt aan haar leden en een algemene ledenvergadering voorafgaand aan het tentoonstellingseizoen om e.e.a. af te stemmen met de leden.

In september organiseert de vereniging voor haar leden een jongdierendag. Hierbij kunnen de leden hun jonge dieren laten beoordelen en tonen aan het publiek.

Het hoogtepunt van het verenigingsjaar is altijd weer onze Open Tentoonstelling, die in principe plaatsvindt in de derde week van oktober. Tijdens deze tentoonstelling kunnen de leden en leden van zusterverenigingen hun fraaiste dieren laten beoordelen en tonen aan het publiek. De tentoonstelling kent een keurdag (vrijdag) en een showdag (zaterdag).

De vereniging staat altijd open voor activiteiten, die de leden willen organiseren om de kleindierliefhebberij in de regio te promoten. Daarbij kan gedacht worden aan het organiseren van diertechnische dagen, hokbezoeken, e.d.

De verenigingscontributie bedraagt voor seniorleden € xx,xx per jaar en voor jeugdleden € x,xx0 per jaar. Een jeugdlid is aan het begin van het verenigingsjaar minimaal 6 jaar, echter nog geen 17 jaar oud.

Heeft u nog vragen, stuur ons dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met één van de bestuursleden.