Thrianta

"Het Drentse oranje-konijn"

Wil Plasmeijer toont ons op de Noordshow weer eens de fraaiste Thrianta's. Gefeliciteerd Wil!

Thrianta's naar de Eifel

Michel van Alphen is geboren uit Nederland (Bovenkarspel), hij heeft enige tijd in Zweden gewoond en is nu met zijn gezin in de Eifel neergestreken. Hij woont daar in een voormalige boerderij en heeft zodoende voldoende ruimte voor zijn hobby. Michel houdt/fokt bijzondere konijnenrassen, rassen die bedreigd worden in hun voortbestaan. Zo heeft hij Svensk Orange, Mellerud en Gotland konijnen uit Zweden. Ook heeft hij Viking Höns een heel zeldzaam kippenras uit IJsland, daar ooit door de Vikingen heen gebracht.

Ook de Thrianta heeft zijn aandacht getrokken. Op 22 december 2017 heeft Michel 4 Thrianta's opgehaald. Ik heb Michel nog aangegeven dat de Thrianta in Duitsland niet erkend is, maar dat men daar de Sachsengold heeft.

Thrianta 01 Thrianta 02

Michel is met twee rammen en twee voedsters richting de Eifel vertrokken. Met deze dieren gaat hij zijn stam opzetten. Michel woont niet ver van Luxemburg en België en is voornemens de Thrianta ook in deze landen te showen en zo meer bekendheid te geven. Ook gaat hij met de Thrianta's showen bij hem in de buurt, zoals op 10 maart 2018 in Prüm.

Wij wensen Michel veel succes!

Taalkeuze

nlenfrde

Inloggen