Thrianta, 'het Drentse oranje-konijn'

Laat ik me eerst even voorstellen. Mijn naam is Edwin Broekhuizen. Ik ben woonachtig in Hoorn (Noord-Holland). In 2002 heb ik heel bewust gekozen voor de Thrianta. Dit nadat ik mij een jaar intensief had georiënteerd op de liefhebberij in het algemeen en de konijnenfokkerij in het bijzonder. Ik heb veel tentoonstellingen bezocht, gesprekken gevoerd met fokkers en veel boeken gelezen. Aspecten die ten grondslag lagen aan mijn keuze voor de Thrianta zijn:

   de fraaie, karakteristieke, intensief oranje-rode kleur;
   de oorsprong en interessante historie van de Thrianta;
   het kleine formaat, waardoor geschikt voor fokkers die minder ruimte beschikbaar hebben;
   het lieve karakter, waardoor uitermate geschikt als huisdier, ook voor kinderen.

Toen mijn keuze was gemaakt, heb ik mij aangemeld bij de speciaalclub, de Thrianta-Hulstlanderclub. Iets dat ik iedere (beginnende) fokker kan aanraden. Daar ben ik in contact gekomen met andere Thrianta fokkers, bij wie ik mijn eerste dieren heb aangeschaft.

De Thrianta is zeker geen eenvoudig ras om te fokken. Met name de gewenste kleur zal altijd ter discussie staan. Naast in Nederland is de Thrianta ook erkend in België, Groot Brittanië en de Verenigde Staten. De populatie Thrianta's in Nederland is helaas niet erg groot, zo ook het aantal fokkers van dit prachtige ras. De Thrianta kan alle steun gebruiken. Dat is ook de reden dat ik deze website heb opgzet.

Deze website is van en voor Thrianta fokkers en liefhebbers van over de gehele wereld.