Thrianta

"Het Drentse oranje-konijn"

Het fokseizoen is begonnen, dat er maar weer vele fraaie Thrianta's geboren mogen worden.

Thrianta's naar de VS

Twee maanden geleden werd Wil Plasmeijer vanuit Amerika wederom benaderd voor Thrianta's. Een fokker bestelde 4 dieren en ging naarstig op zoek naar een mogelijkheid om ze van Nederland naar de VS te krijgen. Afgelopen zaterdag 22 oktober was het zover. Jeff Hardin (47 jaar konijnenfokker en 32 jaar keurmeester in de VS) was over vanuit de VS en had van de collega fokker het verzoek gekregen de Thrianta's op te halen. Jeff kwam ze ophalen op de verenigingstentoonstelling van "Onze Langoren" de Hoef e.o. te Mijdrecht. Jeff was zo onder de indruk van de kwaliteit van Wil zijn Thrianta's dat hij overwoog ze zelf te houden.

Jeff Hardin

v.l.n.r. Jeff Hardin, Gert Kelderman, Wil Plasmeijer

Onderstaande bericht en foto's plaatste Jeff direct op Facebook.

Some of the Best Thriantas you would ever want to see were entered in the show in The Netherlands tonight. A Thrianta was the 2nd Best animal in the show. Many of these, including the 2nd Best Animal of the Show, belonged to the Thrianta breeder of over 35 years, Mr. Wil Plasmeijer. Wil has won about 25 National Championships with his Thriantas in those 35 years.

His animals had super color that ran deep to the skin. The animals also had great color on their bellies and the underside of their tails. They had short, well muscled bodies with nice thick ears and good heads. The fur was excellent. Not the long, very soft type of fur that can be seen on some animals today.

Vertaling: Enkele van de beste Thrianta's die je ooit zult zien, waren vanavond aanwezig op de show in Nederland. Eén Thrianta was de reserve kampioen van de show. Veel van deze dieren, ook de reserve kampioen van de show, behoren toe aan Wil Plasmeijer. Wil Plasmeijer fokt al meer dan 35 jaar Thrianta's. Hij heeft met zijn Thrianta's in die 35 jaar ongeveer 25 Nationale Kampioenschappen gewonnen.

Zijn dieren hebben een super kleur, die diep doorloopt tot de huid. De dieren hebben ook een goede kleur op de buik en de onderkant van hun staart. Ze hebben een kort, goed bespierd lichaam met fraaie koppen en dikke oren. De pelsen zijn uitstekend. Niet de lange, zeer zachte soort beharing, die nu wordt waargenomen bij sommige van onze dieren.

Thrianta naar US 1 Thrianta naar US 3 Thrianta naar US 4 Thrianta naar US 2

Jeff kreeg direct heel veel positieve reacties op zijn bericht van fokkers uit de VS.

Jeff was ook erg gecharmeerd van de prachtige kleine show, die "Onze Langoren" ook dit jaar weer had georganiseerd.

Taalkeuze

Dutch English French German

Bezoeker(s) onlineDe volgende geregi-streerde bezoekers zijn online:

Inloggen